GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
ULUSLARARASI ÖĞRENCİ LİSANSÜSTÜ PROGRAM BAŞVURU İLANI

Gaziantep Üniversitesi (GAUN), 2021/2022 Akademik Yılı Güz Dönemi Lisansüstü Programlarına (Yüksek Lisans ve Doktora) başvuru şartları ilanıdır. Gaziantep Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü programlarına kabul edilmek için adayların ilanda belirtilen tüm şartları sağlamaları gerekmektedir. Gerekli şartları sağlayan adaylar başvuru hakkı kazanırlar ancak bu kabul edildikleri anlamına gelmez. Kabul edilen adaylar ilgili jüri değerlendirmesinin tamamlanmasının ardından ilan edilir.

2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi için başvurular sadece online olarak yapılacaktır. Başvuru yapabilmek için adayların aşağıdaki belgeleri sisteme yüklemeleri gerekmektedir. Kayıttan önce başvuru ve değerlendirme işlemleri sırasında tüm iletişimler yalnızca online olarak yapılacaktır. Tüm belgeler resmi bir İngilizce veya Türkçe çeviri ile sunulmalıdır (Belge orijinal dili İngilizce veya Türkçe değilse). Öğrenci olarak kabul edilip kaydolduktan sonra Enstitü tarafından belirtilen tarihlerde orijinal belgelerinizi şahsen veya posta yoluyla Enstitüye teslim etmeniz gerekmektedir.

YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

Yüksek lisans programına başvurmak isteyen adayların, Türkiye Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından tanınan bir üniversiteden lisans derecesi almış olması gerekmektedir (Detaylı bilgi için tıklayınız).

Zorunlu belgeler (pdf formatında)

• Pasaport (geçerli, sadece ilgili sayfalar)
  • Lisans mezuniyet belgesi
  • Lisans transkript
  • İngilizce Dil Sınavı Puanı – Eğitim dili İngilizce olan bölümler için
  • Türkçe Dil Sınavı Puanı (TÖMER) – Eğitim dili Türkçe olan bölümler için

İsteğe bağlı belgeler

• ALES, GRE, GMAT Sınav Puanı
  • Referanslar
  • Danışman Tercih formu

DOKTORA PROGRAMLARI

Doktora programlarına başvurmak isteyen adayların, Türkiye Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından tanınan bir Üniversiteden lisans ve tezli yüksek lisans derecesi almış olması gerekmektedir (Detaylı bilgi için tıklayınız).

Zorunlu belgeler (pdf formatında)

• Pasaport (geçerli, sadece ilgili sayfalar)
  • Yüksek lisans mezuniyet belgesi
  • Yüksek lisans transkripti
  • Lisans derecesi mezuniyet belgesi
  • Lisans derecesi transkripti
  • İngilizce Dil Sınavı Puanı
  • Türkçe Dil Sınavı Puanı (TÖMER) – Türkçe eğitim veren bölümler için

İsteğe bağlı belgeler

• ALES, GRE, GMAT Sınav Puanı
  • Referans Mektubu (en az biri akademik bir kaynaktan olmak koşulu ile 2 adet)
  • Danışman Tercih formu
GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU İÇİN DİL ŞARTLARI

Aşağıdaki Tabloda verilen İngilizce veya Türkçe Dil Sınavları dışında hiçbir belge kabul edilmeyecektir. TOEFL IBT Puanları için C878 "Kurum (DI) Kodu"na sahip belgeleri tercih edilir.

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI İÇİN

DOKTORA PROGRAMLARI İÇİN

YDS, YÖKDİL *

TOEFL

(IBT)

YDYO**

PTE Academic

TÖMER (GAUN)***

YDS, YÖKDİL*

TOEFL

(IBT)

PTE Academic

TÖMER

(GAUN)***

Türkçe Programlar

İngilizce Programlar

*: (Ulusal) Yabancı Dil Sınavları

**: Gaziantep Üniversitesi İngilizce Yeterlik Sınavı (23 Haziran 2021 saat: 14:00'da online olarak yapılacaktır)

***: Gaziantep Üniversitesi Türkçe Eğitim Merkezi (23 Haziran 2021 saat: 17:00'da online olarak yapılacaktır)

İngilizce eğitim veren Yüksek Lisans Programları

Yüksek lisans programlarına başvuran adaylar, Türkiye'de İngilizce eğitim (%100) veren bir programdan mezun olmak şartıyla İngilizce Dil yeterlilik belgesinden muaftır. Bu adayların dil yeterlik kanıtı olarak lisans transkriptlerini online başvuru sistemine yüklemeleri yeterlidir.

İngilizce Yeterlik Belgesi sahibi olmayan adaylar için online sınav 23 Haziran 2021 saat: 14:00 Gaziantep Üniversitesi YDYO tarafından yapılacaktır.

Türkçe Eğitim veren Yüksek Lisans Programları

Yüksek lisans programlarına başvuranlar, Türkiye'de Türkçe öğretimi yapan bir programdan mezun olmak şartıyla Türkçe dil yeterlilik belgesinden muaftırlar. Bu adaylar lisans transkriptlerini dil yeterliliğinin kanıtı olarak online başvuru sistemine yüklemeleri yeterlidir.

Türkçe Yeterlik Belgesi sahibi olmayan adaylar için online sınav 23 Haziran 2021 saat: 17:00 Gaziantep Üniversitesi TÖMER tarafından yapılacaktır.

KAYIT

Uluslararası öğrenciler sadece online kayıt yaptıracaklardır. Online kayıt için Başvuru sayfasındaki adımları izlemeniz yeterlidir. Aşağıdaki takvimleri takip etmeniz gerekir.

(İlan edilecektirtarihleri arasında kayıt sayfasından online kaydınızı yapabilirsiniz.

Önemli: Başvuru için kullanılan belgelerin orijinalini şahsen veya doğrudan posta yoluyla Fen Bilimleri Enstitüsüne teslim etmelisiniz. Öğrenci olarak kabul edildiyseniz ve Türkiye'deki bir üniversiteden mezun olmamışsanız, 26 Kasım 2021'den önce mezun olduğunuz Üniversitenin Türkiye Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından tanındığını gösteren belgeyi şahsen veya posta yoluyla Enstitümüze ulaştırmanız gerekmektedir.

Gaziantep Üniversitesi Lisansüstü Programlara Başvuru için Önemli Tarihler

İşlemler

26.04.2021

Başvuru başlaması