• Lisansüstü programlara yapılacak başvurularda, aday sistem üzerinden online başvuru yapmadan önce her eğitim-öğretim yılı başında Üniversite Yönetim Kurulu tarafından belirlenen başvuru ücretini yatırmak zorundadır.

• Başvuru döneminde Türkiye’de Devlet veya Vakıf üniversitelerinde herhangi bir lisans veya lisansüstü programa kayıtlı olan öğrenciler başvuru ücretinden muaftır.

• Gaziantep Üniversitesi dışından başvuru yapacak olan öğrenciler online başvuru sisteminde bulunan başvuru ücreti bölümüne öğrenci belgelerini yüklemek zorundadırlar.

• Öğrenci belgelerini ibraz etmeyen veya yükleyemeyen adayların başvuru ücretini yatırmaları gereklidir.

• Birden fazla programa yapılan başvurularda, başvurulan her bir program için ayrı ayrı ücretin yatırılması ve banka dekontlarının ilgili program başvurusu için online başvuru sistemine yüklenmelidir.

• Başvurularda alınan başvuru ücreti herhangi bir suretle geri ödenmez.

30 Ekim 2017 tarihinde güncellenmiştir.