Gaziantep Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü olarak Irak Gaziantep Başkonsolosluğuna hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirildi.  Ziyarette Irak Gaziantep Başkonsolosu Hasan Abdulwahid Majeed ve Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Doç. Dr. M. İshak Yüce karşılıklı olarak iyi niyetlerini ifade ettiler. Ziyarette öncelikle eğitim alanındaki iş birliğinin geliştirilmesi ele alındı.

Yapılan ziyaretten memnuniyetini ifade eden Başkonsolos Hasan Abdulwahid Majeed, öğrenciler ile yaptıkları görüşmelerde öğrencilerin genel olarak Gaziantep Üniversitesinden memnun olduklarını ifade etti. Gaziantep üniversitesinin Iraklı öğrencilere karşı yaklaşımı, tutumu, iyi niyeti ve desteklerini kendileri için çok önemli olduğunu ve mevcut durumdan memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

Gaziantep Üniversitesinde eğitimini tamamlamış ve devam eden Iraklı öğrencilerin için hem akademik açıdan hem de ahlaki açıdan üst düzeyde olduklarını ifade eden Dr. Yüce daha fazla Iraklı öğrencinin eğitim alabilmesi için ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini ifade etti. Bununla birlikte mevcut öğrenciler ve yeni öğrenciler için bir müjde niteliğinde olan harç ücretlerinde indirim yapılması konusunda Üniversite olarak çalışma yaptıklarını belirtti.

Görüşmede son olarak Gaziantep Üniversitesi öğretim üyeleri ile Iraklı meslektaşlarının daha fazla işbirliği yapabilmeleri için gerekli adımların atılması yönünde fikir birliğine varıldı.